Over Mij

De Lijnbus

Mijn naam is Willem Reker. Ik woon samen met Suzanne. Wij hebben elkaar leren kennen in de supermarkt, waar we allebei hebben gewerkt. Inmiddels werken wij allebei dagelijks met onze uitlaatservices en proberen wij met onze kennis en ervaring samen zoveel mogelijk te betekenen voor de honden. Met onze uitlaatservices, maar ook met ons werk als opvang gezin voor honden uit Spanje. In die periode ben ik zelf door gaan studeren om hondengedrag nog beter te begrijpen. Hiervoor heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Die kennis en ervaring probeer ik nu in te zetten om zoveel mogelijk mensen te helpen hun hond beter te begrijpen, als hondengedragscoach.

Opleidingen

 • Amber Batson, Dog agression course (2022, huidig)
 • International Dog Trainer School, level 3 (2021), Praktische honden training & instructie en leermethodes
 • International Dog Trainer School, level 2b (2021), Gevorderd praktisch trainen, basis vaardigheden en problemen oplossen
 • International Dog Trainer School, level 2a (2021), Praktisch beloningsgericht trainen
 • International Dog Trainer School, level 1 (2020), De taal van honden, hondengedrag en problemen oplossen
 • Amber Batson, troublesome teens & cavorting canines,tweedaagse webinar (2020)
 • EHBO (voor mensen), Het oranje kruis (2018 – 2019)
 • Hondenlot / LUPO, agressie bij honden, lezing (2019)
 • Hondenlot / LUPO (2021), emoties bij honden, lezing (2019)
 • Basiscursus fokken en houden van honden, Raad van beheer, 16 weekse cursus (2019)
 • Training Cesars way, 5 daagse workshop (2019)
 • Turid Rugaas, calming signs, 2 daags seminar (2019)

Passie

De Hippe Hond

Naast het feit dat wij allebei een uitlaatservice hebben, houden wij altijd één plekje vrij voor een adoptiehond uit Spanje als “pleeg”-hondje. Wij laten ze wennen aan het leven in huis, socialiseren ze en leren ze kennen, om zo een goede inschatting te maken van de hond. Er wordt uiteraard vooraf gescreend dat ze sociaal zijn naar andere honden door onze contactpersonen. Hiermee vergroten wij hun kansen, maken wij het voor potentiële adoptanten makkelijker om in te schatten of de hond past in hun leefsituatie. Belangrijk voor de mensen is ook dat ze de hond ook vooraf kunnen ontmoeten. Zo proberen wij zoveel mogelijk honden te helpen aan een nieuw huis. Ons doel was om tussen 2018 en 2028 minimaal 10 honden uit het asiel een gouden mand te bezorgen. Dit doel hebben we in 2020 al bereikt. Inmiddels hangt er in onze woonkamer al een volle fotolijst met 12 foto’s van honden die een mooi huis hebben gevonden en zijn we ook al begonnen aan het volgende lijstje met 12 foto’s. Wij leren veel van iedere hond en krijgen we er enorm veel voor terug van ze. Het is geweldig om van een afstand te zien hoe gelukkig zij en hun nieuwe baasjes zijn. Het geeft veel voldoening als je de baasjes weet te vinden die perfect passen bij een hond, want ze zijn allemaal anders. Iedere hond en ieder baasje heeft iets anders te bieden. Wil je daar meer over weten? Kijk dan eens naar onze verhalen op de Facebook pagina van “De Hippe Hond”.